Επιστημονική Ομάδα

Από Humor Literacy
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ελένη Καπογιάννη (συντονίστρια)

Kapogianni.jpg

Η Ελένη Καπογιάννη είναι Λέκτορας Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ (Ηνωμένο Βασίλειο). Δραστηριοποιείται ερευνητικά στο χώρο της Πραγματολογίας, με έμφαση στη μη-κυριολεκτική γλώσσα και το χιούμορ. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη λεκτική ειρωνεία και τις διαλογικές, κοινωνικές και πολιτισμικές της εκφάνσεις, καθώς και με συναφή φαινόμενα όπως η παρωδία και η μεταφορά.

Προσωπική ιστοσελίδα


Αργύρης Αρχάκης

Archakis.png

O Αργύρης Αρχάκης είναι Καθηγητής Ανάλυσης Λόγου και Κοινωνιογλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και διδάσκει από το 1997. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται κυρίως σε ζητήματα όπως: λόγος και μετανάστευση, κριτικός γραμματισμός, κατασκευή ταυτοτήτων σε συνομιλιακές αφηγήσεις, δημοσιογραφικός λόγος, κοινοβουλευτικός λόγος, διεπιδράσεις στη σχολική τάξη, στάσεις προς διαλέκτους και μειονοτικές γλώσσες.

Προσωπική ιστοσελίδα


Βίλλυ Τσάκωνα

Tsakona.jpg

Η Βίλλυ Τσάκωνα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικών και Εκπαιδευτικών Προσεγγίσεων της Γλώσσας στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται κυρίως η έρευνα του χιούμορ, η ανάλυση του αφηγηματικού και του πολιτικού λόγου, καθώς και ο κριτικός γραμματισμός και οι συναφείς εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Προσωπική ιστοσελίδα


Βάσια Τσάμη

Tsami.jpg

Η Βάσια Τσάμη είναι διδάκτωρ Γλωσσολογίας του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται γύρω από την κριτική ανάλυση χιουμοριστικών κειμένων και τη διδακτική αξιοποίηση των κειμένων αυτών στο πλαίσιο του κριτικού γραμματισμού. Έχει συγγράψει σε συνεργασία με άλλους/ες ερευνητές/τριες άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους, καθώς και σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

Προσωπική ιστοσελίδα


Βασιλική Σαλούστρου

Saloustrou.jpg

Η Βασιλική Σαλούστρου είναι υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνιογλωσσολογίας και Ανάλυσης Λόγου στο King’s College London. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις θεωρίες γλωσσικής ευγένειας/αγένειας, την κατασκευή αξιολογήσεων ευγένειας/αγένειας μέσω του λόγου, την αφηγηματική ανάλυση, καθώς και την αφηγηματική κατασκευή ταυτοτήτων.

Προσωπική ιστοσελίδα